Дентална клиника Diamond Smile

Зъболекари в София – център
бул.Тодор Александров и ул.Царибродска 92, ет.1
0887 36 30 69, 0898 74 03 96, 0888 64 49 71
Дентална клиника с уникален екип от добри зъболекари
www.diamond-smile.net

        Посетител: 813
Diamond Smile SMILE MAKEOVERS - click за видео
Smile makeovers

Art&Spa Dental Clinic - click за видео
ART&SPA

Art&Deco - click за видео
ART&DECO

Фасети - click за видео
Фасети

Корони - click за видео
Корони

Зъбен камък - click за видео
Зъбен камък

Детски зъболекар - click за видео
Деца

Абонирайте се


 

Зъбни импланти. Имплантни системи. Имплантолог

Мисли красиво! Живей красиво! Усмихвай се красиво!

Кога сте се замисляли да си поставите зъбен имплант или вече сте взели окончателно решение в тази посока? Или търсите добър имплантолог?

Зъбните импланти се прилагат все повече в денталната медицина при пациенти след загуба на зъби. Лечението чрез импланти се утвърди като сигурно, функционално, адекватно и дългосрочно средство с висока степен на комфорт за пациента.

Подробната информация, включваща методите за манипулация, материалите и системите за имплантиране, може да бъде много разнообразна. Предвид индивидуалните изходни особености на пациента, тя може да бъде изяснена само в личен разговор с Вашия имплантолог.

Зъбни импланти

Лечението чрез импланти се утвърди като сигурно, функционално, адекватно и дългосрочно средство с висока степен на комфорт за пациента.

В дентална клиника Diamond Smile Sofia постигането на по-добра естетика може да бъде реализирано и с използването на естетични хирургични манипулации:

  • ремоделиране на меките и твърди тъкани - преди, по време или след имплантното лечение;
  • мениджмънт на меките тъкани през оздравителния период.

Поставянето на имплант е безболезнено и се извършва с локална упойка.
Изисква се наличието на достатъчен обем кост. Това се установява предварително посредством преглед, рентгенови снимки и някои допълнителни изследвания.

Зъболекарите от нашата дентална клиника използват съвременни методи за имплантиране:

1. Едноетапно, имедиатно имплантиране

Определя се като "имплантология без хирургия". Поставянето на зъбния имплант се извършва непосредствено след изваждането на зъба. Костната алвеола се калиброва и в нея се завинтва зъбния имплант.
В съвременната имплантология все повече навлизат концепциите за имедиатното /непосредствено имплантиране, а също и за ранно натоварване на имплантата, при който веднага след поставянето му се изработва и короната.

2. Едноетапно, открито имплантиране
 

Прилага се при обеззъбени участъци, като импланта се поставя в костта директно през лигавицата. Едновременно се поставя и надстройката, която остава да се показва над лигавицата. Оздравителният процес може да продължи от дни до 3-4 месеца.

3. Двуетапно, отложено, покрито имплантиране

Tова е класическият метод на имплантиране и се прилага при всички рискови случаи, изискващи висока прецизност. При него предварително костта се оголва, поставят се имплантатите и след това се покриват с отпрепарираната лигавица. Изчаква се пълната остеоинтеграция - от 3 до 6 месеца и на втори етап следва хирургическата процедура на разкриване на импланта и поставяне на надстройката. Методът удължава лечението, но позволява качествено интегриране на импланта и има гарантирана успеваемост.

В съчетание с тези методи екипът ни от зъболекари прилага и допълнителни оперативни техники:
  • увеличаване обема на костта - костозаместителни присадки
  • ремоделиране на лигавицата - гингивопластика

Общ преглед

Зъбните импланти могат да заместят един или повече липсващи зъби. Освен това, те могат да осигурят необходимата опора за обширен, трайно поставен мост или подвижна конструкция - протеза, когато броят на собствените зъби е недостатъчен.

Индикации и условия за поставяне на зъбни импланти

По принцип, съществува теоретична възможност всеки липсващ зъб да бъде заместен с имплант. При загуба на отделни зъби това със сигурност има голям смисъл, но не е така при пълно беззъбие. Единичното зъбопротезиране представлява 10-20% от всички случаи на имплантиране.

Индикации за имплантация

- Единичен зъбен имплант при липса на един зъб

- Запълване на големи празнини

- Свободен край в редицата - липсващи кътници

- Силно редуцирано остатъчно съзъбие

- Цялостна протеза - при пълно беззъбие

Условия за имплантация

- Достатъчно наличие на костна тъкан за закрепване на импланта

- Достатъчно място за конструкцията - коронка, мост, протеза

- Приключен растеж на челюстта

- Съобразяване с противопоказанията

Противопоказания. Контраиндикации.

Медицинските причини, които са в разрез с имплантацията, представляват дадености, които правят манипулацията или невъзможна, или водят до особено повишен риск.

- Общомедицински - напр. нелекуван или некомпенсиран захарен диабет, кортизонова терапия, цитостатици, тежки сърдечно-съдови заболявания, ревматични заболявания, състояния на снижен имунитет.

- Локално обусловени - напр. недостатъчно наличие на костна тъкан, недостатъчна плътност на костта, застрашаване на нервни разклонения, заболявания на костта или устната лиавица, бруксизъм

Преимущества на имплантите, имплантните системи

- Профилактика на загубата на кост - запазва костта, която би се разградила при липса на механично натоварване

- Предпазване на здравите зъби

- Ниска степен на риск

- Гарантирана биосъвместимост

- Добра до много добра прогноза

Орална хирургична интервенция - имплантиране

Имплантът се поставя като вид изкуствен зъбен корен в челюстната кост, под локална упойка. Безболезнено, бързо и лесно! В избраното място лигавицата се издърпва настрана и се подготвя леглото на импланта. След поставянето му, венецът се зашива. Процесът на зарастване на раната завършва за около 1 седмица - отстраняване на конците.

Според необходимостта във фазата на дозарастване върху импланта се носи временна протеза. Тази фаза е по-продължителна за горната челюст - средно 3-6 месеца, отколкото за долната челюст - средно 2-3 месеца. В някои случаи е възможно и непосредствено натоварване.

В следващото посещение се поставя надстройката на импланта и планираната зъбна конструкция се завършва.

Контрол и грижа за зъбния имплант

Зъбните импланти трябва да бъдат контролирани на всеки 3-6 месеца. Необходима е изрядна орална хигиена. Освен нормална зъбна четка е необходимо използването на специални интердентални четки и помощни средства и техники за почистване на имплантите и коронките или мостовете.

Екипът на дентална клиника Diamond Smile - София е на Ваше разположение по всички въпроси с необходимите съвети и действия за поставяне на зъбни импланти и консултация с имплантолог, така че да изпитвате дълги години сигурност и удовлетворение от Вашия имплант.


обратно - списък на ДЕНТАЛНИ УСЛУГИ

 

ВАШИЯТ ТОЧЕН ИЗБОР Е НАШИЯТ СТИЛ!

Запишете си час сега за прием по телефона – печелите време!
ПЕЧЕЛИТЕ веднага!