Дентална клиника Diamond Smile

Зъболекари в София – център
бул.Тодор Александров и ул.Царибродска 92, ет.1
0887 36 30 69, 0898 74 03 96, 0888 64 49 71
Дентална клиника с уникален екип от добри зъболекари
www.diamond-smile.net

        Посетител: 810
Diamond Smile SMILE MAKEOVERS - click за видео
Smile makeovers

Art&Spa Dental Clinic - click за видео
ART&SPA

Art&Deco - click за видео
ART&DECO

Фасети - click за видео
Фасети

Корони - click за видео
Корони

Зъбен камък - click за видео
Зъбен камък

Детски зъболекар - click за видео
Деца

Абонирайте се


Фотополимерни пломби

Фотополимерни пломби

Кариесология

Докато традиционната стоматология се фокусира върху оралната хигиена и профилактика, диагностициране и лечение на оралните заболявания, козметичната стоматология се фокусира върху подобряване на външния вид на зъбите, на лицето, устата и усмивката

Днес, фотополимерните пломби могат да попаднат в категорията на козметичната стоматология, тъй като може да изберете пломби от порцелан или композитни материали, които плътно съответстват на цвета на зъбите, като по този начин се поддържа естественият вид на Вашите зъби и Вашата усмивка.

Козметичните зъболекари са по-консервативни и използват козметични методи, за да запазят много от естествените структури на зъба в зависимост от специфичната клинична ситуация.

Фотополимерни пломбиФотополимерни пломбиФотополимерни пломби

Козметични стоматологични лечения при кариес

Козметична стоматология използва при лечение на кариес и изграждане на зъби:

 • Инлеи
 • Композитен Бондинг

Използваме фотополимеризиращи възстановителни композити с уникална структура на частиците на водещи в света дентални марки - Ултрадентал, GC, Ivoclar Vivadent, Synergy, Discus dental, 3M ESPE, Keer, Caris и др. С тези материали поставяме нов стандарт за естетична незабележимост, великолепни, естествено изглеждащи възстановявания. С отличен и дълготраен блясък, ненадмината здравина и висока износоустойчивост

Те се използват при възстановяване на счупени зъби или като пломби за запълване на кавитети. Отличават се с

 • Перфектна естетика
 • Отлична полируемост
 • Изключителен блясък
 • Много ниска свиваемост
 • Невероятни механични качества
 • Широкомащабен " Хамелеонов ефект"
 • Безболезнена манипулация

Фотополимерни пломби - предиФотополимерни пломби - по време на слаганеФотополимерни пломби - по време на слаганеФотополимерни пломби - след

Съвременната стоматология разполага с голямо разнообразие от фотокомпозити с различно приложение. Най-общо те се разделят на два вида според предназначението си - за фронтални зъби и за дъвкателни зъби. Първите се предлагат в специални разцветки, за да задоволят високите естетични изисквания във фронталната област, както и притежават добра полируемост, наподобявайки блясъка и гладката повърхност на естествените зъби, а вторите отговарят на по-високи механични изисквания.

Фотокомпозитното възстановяване представлява послойно нанасяне на различни цветове фотокомпозитни маси с цел да се възстанови естествената слоеста структура на зъбите.

Фотокомпозитите за задни зъби имат по-високи механични качества, тъй като натоварването там, особено в областта на моларите е многократно по-голямо и в материала бързо настъпва умора. Съответно и послойната техника, която се използва е друга, за да се постигне най-оптимално разпределение на силите при дъвкане и да се избегне отчупване на ръбове от пломбата или разлепването й.

Фотополимерни пломби - предиФотополимерни пломби - следФотополимерни пломби - композитно изграждане

За да се излекува зъба, засегнат от кариес, ние поставяме елегантна упойка за безболезнено лечение и премахваме разградената зъбна тъкан. При поставяне на фотокомпозитна послойна пломба /обтурация/ е важно отлично да се възстанови контактът със съседния зъб. В противен случай се получават т.нар. "балкон пломби", които са предпоставка за развитие на пародонтално заболяване.

В някои случаи, в зависимост от степента на зъбния кариес и неговите усложнения, засегнатите зъби могат да изискват допълнителни или алтернативни процедури, в т.ч.:

 • Зъбни коронки
 • <Металокерамика мост
 • Кореново лечение

С помощта на съвременните високо естетични материали в нашата стоматологична клиника лечението е напълно безболезнено и невидимо за окото.

Естетична и козметична стоматология
Естетична и козметична стоматология

обратно - списък на ДЕНТАЛНИ УСЛУГИ

ВАШИЯТ ТОЧЕН ИЗБОР Е НАШИЯТ СТИЛ!

Запишете си час сега за прием по телефона – печелите време!
ПЕЧЕЛИТЕ веднага!