Дентална клиника Diamond Smile

Зъболекари в София – център
бул.Тодор Александров и ул.Царибродска 92, ет.1
0887 36 30 69, 0898 74 03 96, 0888 64 49 71
Дентална клиника с уникален екип от добри зъболекари
www.diamond-smile.net

        Посетител: 808
Diamond Smile SMILE MAKEOVERS - click за видео
Smile makeovers

Art&Spa Dental Clinic - click за видео
ART&SPA

Art&Deco - click за видео
ART&DECO

Фасети - click за видео
Фасети

Корони - click за видео
Корони

Зъбен камък - click за видео
Зъбен камък

Детски зъболекар - click за видео
Деца

Абонирайте се


Козметичен бондинг

Бондинг. Естетично възстановяване на предни зъби

Козметичен бондинг, фотокомпозитни пломби и реставрации

Композитните пломби са смес от стъкло или кварц в пластмасова смола, които са с различен цвят в зависимост от индивидуалната цветова гама на зъба. Използва се послойна техника за нанасяне на композита с цел да се пресъздаде оригиналната структура и цвят на зъба.Усмивката може да бъде помрачена от оцветени, отчупени, напукани или лошо съгласувани зъби, но бондинг изграждането може бързо и безболезнено да възстанови естествената красота на Вашата усмивка. По време на процедурата, тънко покритие от смола се "рисува", нанася върху засегнатите зъби, като те се превръщат в практически неразличими от естествените зъби.

Козметичен бондинг, фотокомпозитни пломби и реставрации

Цветовете трябва да бъдат умело съчетани и преливащи в нюансите, за да бъде зъбът изваян и полиран до красив резултат.

Бондинг е апликация на фотокомпозит. Полимерът, използван при бондинга се моделира, оформя и полира така, че да се адаптира към съседните зъби. Най-често се използва за козметични цели, за да подобри визията на оцветени или увредени зъби.

Фотополимерните композитни материали са изработени с пастообразна консистенция, така че да могат да бъдат извайвани за желаната форма. Те съдържат различни пигменти, които могат да съвпадат както с цвета на зъба, така и да имат различна степен на прозрачност. Изключително важна характеристика е възможността те да могат да бъдат полирани до блясък. Обикновено се използват няколко слоя от различни нюанси фотокомпозит и транслуцент, за да се дублират цветовете на подлежащите загубени тъкани и да има градация на цвят, който се среща в естествените зъби

С внимание, артистичност и комбиниране може точно да се имитира цвета и прозрачността на зъба и той да се полира до блясък .

Козметичен бондинг - предиКозметичен бондинг - след

Използваме фотополимеризиращи възстановителни композити с уникална структура на частиците на водещи в света дентални марки - Ултрадентал, GC, Ivoclar Vivadent, Synergy, Discus dental, 3M ESPE, Caris и др. С тези материали поставяме нов стандарт за естетична незабележимост, великолепни, естествено изглеждащи възстановявания. С отличен и дълготраен блясък, ненадмината здравина и висока износоустойчивост.

Композитните материали могат да бъдат директно приложени и изваяни по повърхността на зъбите и са идеални за минимално инвазивна усмивка Makeover. Композитният бондинг обикновено е идеално решение за хора с пукнатини, разстояния между зъбите, оцветяване и обезцветяване, леко изкривени зъби, наранени или счупени зъби.

Въпреки че преките композитни фасети обикновено изискват минимална препарация, художественото умение и прецизност на козметичния зъболекар определят точния начин, по който да се направи бондинга и да се гарантира положителен резултат.

Козметичен бондинг - предиКозметичен бондинг - след

Предимства:

  • Минималното отнемане на зъбни тъкани
  • По-ниска себестойност в сравнение с керамичните фасети
  • Добра поносимост от страна на пациента
  • Лесна възможност за корекция

Недостатъци:

  • По-малка възможност за перфектно полиране и нетраен гланц по видимата повърхност на фасетата
  • Понякога е възможна промяна в цвета с времето
  • Бондингът има по-малка трайност от короните и фасетите от порцелан.

В повечето случаи, бондинг е предпочитан пред коронки, защото е по-бърза процедура. Повечето бондинги могат да бъдат приключени за по-малко от един час.

Бондинг е добър начин за решаването на много проблеми, включващи оцветяване, разстояния между зъбите, наранени или счупени зъби.

В повечето случаи, бондинг е предпочитан пред коронки, защото е по-бърза процедура. Повечето бондинги могат да бъдат приключении за по-малко от един час.

Това е апликация на фотокомпозит. Полимерът, използван при бондинга се моделира, оформя и полира така, че да се адаптира към съседните зъби. Най-често се използва за козметични цели, за да подобри визията на оцветени или увредени зъби.

- Директен козметичен бондинг - фотополимерни и фотокомпомерни обтурации /пломби/


Фотополимерни пломби

Пломби от амалгама Фотополимерни пломби

Пломби от амалгама Фотополимерни пломби

Фрактуриран, счупен зъб Изграждане с фотокомпозит

 

 

Избелване на зъби Порцеланови и циркониеви коронки Златокерамика. Порцеланови корони.
Избелване на зъби Порцеланови и циркониеви коронки Златокерамика. Порцеланови корони. 
Порцеланови фасети Металокерамични коронки
Порцеланови фасети Металокерамични коронки

 

обратно - списък на ДЕНТАЛНИ УСЛУГИ

ВАШИЯТ ТОЧЕН ИЗБОР Е НАШИЯТ СТИЛ!

Запишете си час сега за прием по телефона – печелите време!
ПЕЧЕЛИТЕ веднага!